2019-02-25 380 views
平時都有去食佢隔離的greyhound,但係王家沙真係第一次食。這裡一間西餐廳同中菜館share同一個reception,真係好有趣。我地一行七人星期五十二點幾入去食lunch,唔洗等位就入左去啦!不過呢食食下就見個場開始爆滿了。一入去見到裝修好特別,最讓我留下深刻印象的係天花板的雕花設計。有魚字同福字,還有一些我認不到的。我地打算一人叫一個粉麵飯,所以無特別睇點心小菜個啲。我本人偏好吃辣的東西,所以叫左個回鍋肉炒年糕。而實際上呢個回鍋肉都唔太辣,幾香口,整體個炒年糕都唔算太油。看似細細份,但都幾飽架!埋單的時候發現,除左加一之外,因為係中國餐館所以係盛惠12蚊一位茶位。哈哈!我地講笑話,唔怪之得店員咁落力添茶,我地應該飲多幾杯。不過講真,呢度服務係可以的!

回鍋肉炒年糕
2019-02-23