2018-11-19 2617 views
今日約左朋友食飯,由於我係Little Twin Stars迷,朋友便約了我去築地•山貴水產市場。到了築地門口,門口已經貼滿Little Twins Star 既裝飾,入面有一對立體twins star 供人影相留念,又有twin star 紀念品以供選購。中午時分,人流不算太多,侍應安排我們近窗位置坐下,窗上都貼滿twin Star 公仔,又可飽覽維港享受午餐,感覺好amazing。我們分別點了刺身壽司定食$168附沙律🥗麵豉湯、天婦羅蕎麥冷麵$148及香辣豚肉野菜鍋$128。沙律🥗好新鮮,麵豉湯唔錯。刺身壽司定食:壽司🍣擺放在旋轉樓梯形木架上,未食當然要相機食先,好特別,食材新鮮。刺身丼,材料新鮮,大份量且多種類,讓你一次享用多種不同魚既口感,軟嫩,入口即化,吃過也忘不了的美味滋味。天婦羅蕎麥冷麵:天婦羅🍤粉漿不是太厚身,好香脆,而蕎麥麵爽口,天婦羅與爽口蕎麥冷麵相當益彰。香辣豚肉野菜鍋:整個鍋由豚肉、豆腐、金菇、冬菇及蔬菜浸在辣湯內,喜歡吃辣,必能滿足你口味。

沙律🥗好新鮮,麵豉湯唔錯。