2023-08-29
《泰然》📍 觀塘利安道15號順利商場3樓D11-D12號舖呢間泰然係位於觀塘嘅順利屋邨 可能冇咩人有聽過 不過我見佢新開張都有唔少人排隊去食👍🏻👍🏻➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨招牌海南雞飯(仲有湯送🥰)$66(8/10)佢個雞超好食 食落去都好滑唔會話柴😋😋 佢嘅醬唔同平時嘅海南雞飯咁果三款醬 佢係自家製嘅泰式辣醬😍 食落去非常惹味👍🏻 油飯都好香唔會話好膩 佢係泰式米食落去粒粒分明🤤✨招牌月亮蝦餅 $19 (8/10)食落去蝦都好彈牙 佢有泰式甜辣醬 所以食落去都唔膩👍🏻👍🏻➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨食物(8/10)✨環境(8/10)✨服務(7/10)#ig #igdaily #igers #idfoodies #香港 #香港美食 #美食 #美食推薦 #香港美食 #香港好去處#FoodPhotography #Eeeeeats #FoodPorn #FoodGasm #Foodie #ForkYeah #FoodInTheAir #Delish #EatingForTheInsta #CleanEating #ELLE愛吃
📍 觀塘利安道15號順利商場3樓D11-D12號舖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✨招牌海南雞飯(仲有湯送🥰)$66(8/10)
✨招牌月亮蝦餅 $19 (8/10)
食落去蝦都好彈牙 佢有泰式甜辣醬 所以食落去都唔膩👍🏻👍🏻
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✨食物(8/10)
✨環境(8/10)
✨服務(7/10)