2021-02-09 3757 views
星期一忙裡偷閒同朋友仔食下午茶,但疫情下對去酒店有少少卻步。🙈於是搵左間靚靚地既餐廳,一樣有好正既Afternoon Tea食架!😚重點來了‼️OPENRICE x TOWER535 合作做緊半價優惠!🎈由即日起至2021年2月11日,以優惠碼訂座,即時可享半價*!💰🎉(*詳情可參閱相關網站)*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*SENSU有兩款下午茶,價錢都唔太貴,加上有半價優惠,性價比高。🙌🏻我地要左Premium個款。除左甜點份量會多少少之餘,另外有和牛迷你漢堡🍔~都係餐廳主打黎架!😍餐廳裝潢幾靚,座位闊落舒適採光唔錯。平日人流唔多無限坐時間。*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*🔸Premium Afternoon Tea Set $438 for Two食港女下午茶最重要就係打卡!雖然Premium款用大盤一層過盛住,但上菜時有加乾冰效果🧊,滿足哂影相既視覺效果😍整體所有甜點、鹹點味道都恰到好處,唔會得個樣😂食物包括有和牛迷你漢堡、鮮蝦多士、和牛芝士春卷、三文魚籽忌廉酥皮撻、流心抹茶撻、英式鬆餅、忌廉蛋卷、乳酪杯、馬卡龍、紫薯等等。十分豐富,份量好夠!🤤🤤🤤🤤✨*-。-

*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*

Tea  Set無跟飲品,可用半價享用特飲。

🔸 Golden Mist $88 👉🏻 $44
玉米泥、桂花、茉莉花茶、糙米茶、菠蘿汁、青檸汁、芒果汁,百香果糖漿。Mocktail系列好多杯都造形吸引!😍同店員傾過幾句,佢就推介左我地依杯。飲品用玻璃蓋蓋住,一打開有微微煙醺效果。(可惜我地影左太耐相...D煙漏哂走😂😂)賣相似橙汁,飲落酸酸甜甜,有開胃作用。可與甜點中和返~

🔸 Red Bon Bon $68 👉🏻$34
似雜果賓治同水果茶既混合體,好大瓶!材料包括:
梨、西柚、檸檬、荔枝、火龍果、青檸梳打、檸檬雪芭。飲落好新鮮、好清新、味道帶甜。

2021-01-25
  • Premium Afternoon Tea Set