2023-08-17
一開始認識呢一間壽司店,係佢哋會同唔同嘅動漫cross over,但其實佢哋嘅刺身壽司都好抵食,最近仲做緊推廣價格半額計算!最近都會去開九龍灣IKEA,每次去完都會過嚟食野,鍾意佢有卡位設計,而且平日嘅夜晚都唔使等位,可以即刻食到鍾意食嘅日本壽司,太開心啦!一坐低首先叫咗兩杯飲品飲咗先🤭今日同屋企人過嚟行街,又返嚟試佢哋嘅半價刺身同壽司啦!刺身方面今次點咗吞拿魚赤身 (4片)、油甘魚(4片)、劍魚腩(4片)同帶子6片,佢哋用一盤裝晒出嚟,底下仲有落冰保持新鮮冰凍,夏天食真係一流🥰另外鍾意口感豐富嘅,一定要點 親子花之戀(1件)同芒果花之戀(1件),半價嘅優惠可以食到花之戀!超驚喜!另外半價仲有好多唔同款式嘅軍艦壽司,今次我就叫埋三文魚籽軍艦、海膽軍艦、香蔥吞拿魚腩碎軍艦,特別係海膽壽司非常滿!而且吃得出有絕對水準!如果鍾意食火炙系列,我會推介埋火炙柚子胡椒帆立貝壽司、胡麻醬火炙帆立貝壽司同火炙左口魚邊壽司,烤過嘅魚身層次更加豐富,真係未識聞到都香噴噴!因為好鍾意食吞拿魚,壽司我叫咗多一份吞拿魚壽司,如果鍾意食熟食,我重點埋鰻魚壽司、吉列炸生蠔兩粒壽司同吉列炸蝦2隻壽司,每一件壽司都分量
今日同屋企人過嚟行街,又返嚟試佢哋嘅半價 刺身同壽司啦!刺身方面今次點咗吞拿魚赤身 (4片)、油甘魚(4片)、劍魚腩(4片)同帶子6片,佢哋用一盤裝晒出嚟,底下仲有落冰保持新鮮冰凍,夏天食真係一流🥰
另外半價仲有好多唔同款式嘅軍艦 壽司,今次我就叫埋三文魚籽軍艦、海膽軍艦、香蔥吞拿魚腩碎軍艦,特別係海膽壽司非常滿!而且吃得出有絕對水準!
如果鍾意食火炙系列,我會推介埋火炙柚子胡椒帆立貝 壽司、胡麻醬火炙帆立貝壽司同火炙左口魚邊壽司,烤過嘅魚身層次更加豐富,真係未識聞到都香噴噴!
因為好鍾意食吞拿魚, 壽司我叫咗多一份吞拿魚壽司,如果鍾意食熟食,我重點埋鰻魚壽司、吉列炸生蠔兩粒壽司同吉列炸蝦2隻壽司,每一件壽司都分量十足!而且炸物香脆鬆軟💖
八爪魚小丸子(4粒)
可以唔使喺街排隊食到八爪魚小丸子🤣見到半價,所以又點埋,因為價錢抵食真係會樣樣都叫晒,入面粒八爪魚都幾大粒,我鍾意似醬汁爆發嘅瞬間🤭