2020-11-22
之前喺海港城買野,送左好多消費COUPON,所以週末特登過嚟行街,行到攰就打想食D野啦。但係食飯時間,間間餐廳都要排10個人以上, 我地就決定買外賣返上車食,人少D感覺都安心D。本來想去另一間餐廳DAN XXXX買外賣的,但係原來佢地外賣係唔可以用COUPON(堂食就得),所以最後轉投食過既J.S. FOODIE。今次係第二次食,不過之前無記錄過,就好好記錄返啦入正題,海港城間鋪唔算好大,食飯時間一定有人喺門口排隊。咁我地決定嗌外賣,落完單員工會叫我地留電話號碼,食物準備好就會打畀客人,非常貼心。大概等左20分鐘,野食就到手了我地一共嗌左4樣野,首先係:Matsuba Crab Pasta with Cream Sauce 呢款意粉我第一次食,真係好.好.味!佢係有埋蟹膏+兩條小小的蟹腳肉(連殼),仲有一堆蟹籽,真心有料味道又正,好值得Encore!!跟住係: Avocado Cheese BurgerBurger 都好好食,牛油果份量好足,個汁亦調得幾好,不過跟SET的薯條就一般,偏乾身,唔算好特別。壓軸出場:French Style Strawberry Banana Pancak
入正題,海港城間鋪唔算好大,食飯時間一定有人喺門口排隊。
跟住係: Avocado Cheese Burger
壓軸出場:French Style Strawberry Banana Pancake
呢個真係好味到癲 份量好足有三大塊Pancake,面仲要加左焦糖燒香咗,藍莓士多啤梨香蕉數量都多,好食到停唔到!外賣Pancake份Cream會係另上,非常細心,唔會溶到一PAT 野咁,放入外賣盒個賣相仍然唔錯。
同場加映:西瓜汁一杯。幾新鮮既,唔係一味死甜溝糖水嗰種
食後心得:
1. 因為有半價Coupon,每食滿100元減50元,餐飯原價$508,折實只係畀$258,係非常之抵!
2. 等食物要20分鐘,時間都合理,不過當好攰時仲要等就會辛苦少少;建議行街時落定單先,SHOPPING完再返轉頭拎野食,感覺會舒服D!
3. 目測餐廳8:30pm 前後就會截龍,唔可以堂食,但就可以外賣,有揸車既人都可以當係後備方案。當然,喺車食野唔係人人中意,而且始終無堂食坐得咁舒服,都係睇當下有幾想食呢間餐廳啦!