2023-01-10 96 views
假期的最後一日,點樣令自己開心一點當然是和朋友來個cafe hopping啦✨今日來到位於中環上半山大館附近的澳洲風cafe COSHA☕️ @cosha.hk 週日下午去都好full🫶🏻Chicken BennyCroissant French輕食的Chicken Benny用了希臘乳酪醃製的雞扒,炸香後竟然沒有一絲油膩感。肉質還保持鮮嫩,加入火箭菜和酸種麵包,水波蛋和自家製荷蘭醬,從來都是正確的選擇!另外甜食,Croissant French 是Croffle來的,唸住無乜特別,但味道相當驚喜!配上自家製藍莓醬,佐以蜜糖食落外脆內軟。Gram LatteWakey Caramel飲品比一般cafe選擇更多,唔飲咖啡的人都不會失望!朋友的Gram Latte (Sweet Potato Taro) 是unicorn紫色打卡一流🥰而我就揀了Smoothie, 呢款感覺有點似香蕉奶,入面仲食到粒粒香蕉都幾有口感。一shot咖啡是神來之筆,增加大人感🤭飲落去唔係太甜!

Chicken Benny
Croissant French