2016-07-23
熟半山區都知呢度有幾多選擇。。。。 雖然落山有soho lkf 美食街, 但上左山嘅但好多時懶落山去揾吃。。。更何況好多restuarant 都唔會外賣送上黎半山。。。位於太子台的味走雞真係半山的不二之選!間店主打外賣, 旁邊其實都有2-3 個高脚凳可以坐bar 台吃。。。話得叫味走雞, 雞當然是主打菜式, 通常有兩種烤雞, 原味或辣味; size 有半份或整隻。 整隻烤雞約$160; 價錢唔貴唔平。 除左烤雞, 每日都有約7-8 款roasted vegetable, salad, 呢d sides 都係以box 嘅size 黎計價錢。 我超鐘意佢整的南瓜沙律; 帶有少少甜味嘅南瓜加上少少sour cream, 超軟熟超好味~ 每次叫雞我都比較喜歡辣味嘅,但其實佢嘅辣味真係唔太辣。 但贏在雞身烤得岩岩好, 雞肉仲有水份, 入口肉質唔會太'林'!經濟嘅朋友可以叫份雞吃下~ 值得試下~
經濟嘅朋友可以叫份雞吃下~ 值得試下~