2021-06-02
今晚行經厚福街避雨時,與其乾等,我們索性上「胡爐」醫肚!搭升降機直上16樓,開門即見大大個招牌!食肆裝潢典雅,據聞以為是單點放題,近來才改為更抵食的半放題。雖然任食,但食品質素感覺不變!半放題每人$298,可自選煲底和任點火鍋料,加$38則飲品任飲!由於我們不好辣,所以就揀了惹味雞煲!雞肉嫩滑,跟其他火鍋店相比,它更沒有碎骨的麻煩,食得放心!半放題包時令海鮮拼盤,五款海鮮,當中有我至愛的蟶子!除了海鮮,還有胡爐牛拼盤;當中有牛舌心和黑毛豬豚肉外,最估唔到半放題竟然可食到澳洲和牛,一碟更有成5-6塊呢!手工丸餃拼盤有墨魚丸、芝心丸、雲吞等,每款一粒,畀我試勻六種口味!指定拼盤外,由於個胃還有空位,我們再點了幾碟火鍋料,廣島蠔我們更encore又encore呢!埋單每人$369.6,最後嘆埋海鹽雪糕,就滿足地離開!
搭升降機直上16樓,開門即見大大個招牌!
半放題包時令海鮮拼盤,五款海鮮,當中有我至愛的蟶子!
埋單每人$369.6,最後嘆埋海鹽雪糕,就滿足地離開!