2013-01-20
偷得浮生半日閒, 今日只需要番半日, 於是決定去搵老婆一齊食午餐.中午一點鬆少少去到, 因為已經打去訂了枱, 所以唔使等有得直入.此店每天都有一款是日定食, 可惜今日嗰款唔太啱我口味,唯有叫番餐牌上的 Set Lunch.老婆要了滑蛋吉列豬扒飯 $65, 而我就要了彩謄弁當 $80滑蛋吉列豬扒飯好快就有得食, 試了一口的滑蛋飯及一件吉列豬滑蛋蛋汁味濃, 而且夾埋啲洋蔥一齊食, 甜甜的, 配飯吃一流吉列豬亦都不錯, 脆脆的麵包糠被滑蛋沾上, 豬扒軟淋.至於彩謄弁當就等得耐少少, 有數件刺身, 鴨胸沙律, 豆腐, 吉列魚及蒸水蛋, 有咁多款嘢食啱哂貪心嘅我當中最好味係蒸水蛋, 滑滑的, 沒有蒸老, 內裡仲有冬菇碎同雞肉粒.一小時的 lunch time 就這樣過去了.
此店每天都有一款是日定食, 可惜今日嗰款唔太啱我口味,
唯有叫番餐牌上的 Set Lunch.
滑蛋吉列豬扒飯好快就有得食, 試了一口的滑蛋飯及一件吉列豬
吉列豬亦都不錯, 脆脆的麵包糠被滑蛋沾上, 豬扒軟淋.
至於彩謄弁當就等得耐少少,
一小時的 lunch time 就這樣過去了.
Other Info. :
Lunch time 不收加一