2016-10-20 986 views
平時放工經過親君蘭, 都會買杯朱古力慕絲, 芒果布丁或木糠布丁食。 我鍾意君蘭因為佢D甜品成份比例好, 例如: 每一啖D cream, 海綿蛋糕, 朱古力慕絲同其他配料比例好均行。今次試吓佢哋嘅栗子蛋糕, 款式唔錯, 傳統得嚟幾精緻。蛋糕面有朱古力, macaron, 士多啤梨下有開心果仁碎, 好detail. 海綿蛋糕好鬆軟, 買慣大型D嘅連鎖蛋糕店蛋糕, 好耐無試過咁新鮮鬆軟嘅海綿底, 有雞蛋味。 栗子蓉份量十足, 又軟又香, 唔似大集團D蛋糕, 海綿蛋糕同cream 嘅份量愈來愈多 栗子蓉得少少。除咗DD,栗子蛋糕外圍佈滿果仁粒,夠哂口感, 間接令到蛋糕無咁“濟”。大家有興趣可以試一下

。 栗子蓉份量十足, 又軟又香

栗子蛋糕
TakeAway