2011-07-22 41 views
睇戲過後廟街黎醫下肚.雖然係夜晚.但夏天既廟街都係好熱,比依一間有冷氣又整到玻璃屋既店吸引左入去.可惜店內真的十分迫,但冷氣力度不錯,心理上都可以接受.叫了一個$38 的清湯腩撈麵,份量都算幾大. 而且都上得好快,一大大碗麵,起碼有兩個麵餅.都算十分充足.但個腩汁底?(似豉油多少少)麵質都可以,都算有少少口感.重點來了.叫得清湯腩王入去都係試下個腩ok 唔ok.個撈麵有五大塊腩,但佢塊腩係一比一肥膏同瘦肉. 太多肥膏,雖然d肉係好腍無筋,但肉味不算濃.附一塊唔算入味既蘿蔔.個清湯味多原自味精,飲左一半口渴左幾個鍾.p.s. 我唔知店門口出面個幾桶污物係唔係佢地店,但都好臭下,唔係熱得濟又入到去坐,我都唔會等lor.個老闆?自己吹水吹到勁大聲,講d野又奇奇怪怪,搞到個場氣氛好怪~
睇戲過後廟街黎醫下肚.
可惜店內真的十分迫,但冷氣力度不錯,心理上都可以接受.
麵質都可以,都算有少少口感.重點來了.
叫得清湯腩王入去都係試下個腩ok 唔ok.

,唔係熱得濟又入到去坐,我都唔會等lor.

2011-07-22
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$38 (Dinner)