2022-06-02 5884 views
呢間餐廳之前喺附近返工都食過幾次,最特別嘅係有半自助餐,可以任食🥗沙律、🍰甜品、🍈生果,一班朋友慶祝嘅話都會幾開心、我都食得好飽好滿足😋🍽dinner set可以加錢要半自助晚餐,如果唔想食咁多可以要返普通有湯有飲品嘅set今次我就要咗龍蝦餐,有牛有魚有飯嘅配搭選擇,💰$298嘅價錢已經可以食到龍蝦+半自助餐所以覺得好抵,飲品仲有兩杯添~🦪鮮生蠔海鮮拼盤🦐Starter有生蠔、紐西蘭鑽石蜆、海蝦、翡翠青口覺得最好食係海鮮、鮮味爽口🦞法式芝士焗龍蝦🧀龍蝦都算大隻,肉質爽口,芝士多😍🐟配香煎是日精選魚柳呢日係三文魚,魚油豐富,煎得香口,魚皮脆卜卜🐄配SRF牧場牛扒牛扒係薄牛扒,5成熟非常腍,感覺上薄身仲好食過厚身牛扒,易咬好多🤣可點上黑椒汁🉐🧁自助精選甜品吧呢到唔止甜品,有沙律、湯、生果,比較鐘意嘅有:燒粟米沙律、麻醬豆腐、豆腐花甜品仲有麵包布甸、木糠蛋糕、朱古力批、桂花糕、綠茶蛋糕卷,好多嘢食😋🍷白酒/ 紅酒/ 果汁☕️即磨咖啡或茶🚩牛扒先生 (德福廣場) (九龍灣) @mrsteakhk 📍九龍灣偉業街33號德福廣場二期4樓415-417舖#foodie #hkfoodie #foodi

🦪鮮生蠔海鮮拼盤🦐
Starter有生蠔、紐西蘭鑽石蜆、海蝦、翡翠青口
覺得最好食係海鮮、鮮味爽口

🦞法式芝士焗龍蝦🧀
龍蝦都算大隻,肉質爽口,芝士多😍

🐟配香煎是日精選魚柳
呢日係三文魚,魚油豐富,煎得香口,魚皮脆卜卜

🐄配SRF牧場牛扒

🧁自助精選甜品

🍷白酒/ 紅酒/ 果汁
☕️即磨咖啡或茶

🚩牛扒先生 (德福廣場) (九龍灣) @mrsteakhk
📍九龍灣偉業街33號德福廣場二期4樓415-417舖

#foodie #hkfoodie #foodiehk #852foodie #foodblogger #hkfoodblogger #hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfoodpic #foodporn #foodstagram #hkkol #ufoodphoto #hkig #hkigfood #klnbayfood #klnbay #hkdinner #semibuffet #香港美食 #九龍灣美食 #九龍灣 #西餐 #半自助餐 #龍蝦 #自助餐 #牛扒 #甜品buffet
2022-05-17
$330 (Dinner)