2022-11-01 562 views
今次晚餐訂咗位,試呢間半自助西餐。首先揀份main dishes,唔食牛的話選擇唔多,我地揀左海鮮同燒雞。等緊時出去揀下冷盤、湯同甜品食下先,冷盤有唔同火腿同沙律菜揀,沙律菜乾淨新鮮,而且有唔同醬自己揀👍👍另有甜椒、茄子、菇、蕃茄、豆腐等,好多選擇,味道都正常唔錯!而甜品方面,有啫喱糖、綠茶紅豆捲、豆腐花、朱古力撻、芝士蛋糕等選擇,啫喱糖好有童年回憶,忍唔住食多幾粒,朱古力撻夠濃味,不過已經變軟身,綠茶紅豆捲都唔錯,唔苦都唔乾身😋😋。到左主菜啦,隻雞就好大隻,雞髀係夠滑的,唔算好入面,雞胸就一如期望咁鞋口,食左雞髀就算啦。至於海鮮就有三文魚,蝦同帶子,三文魚偏乾身,煎太熟太燶,蝦同帶子就係冰鮮海鮮咁,冇雪味已經好滿足🤣