2020-09-26
何文田呢年開左好多coffee shop,已經試咗幾間,今日就試試Halfway,睇睇menu - 主打coffee,主食比較少選擇Scrambled Egg, Bacon on Sourdough ($78)炒蛋厚厚一層,感覺簡簡單單,唔會加好多牛奶或牛油,有屋企炒蛋嘅感覺,煙肉煎得都幾出脆,粉紅色sauce係mayonnaise (相有少少色差😅😅)Avocado, Smoked Salmon, Onsen Egg on Sourdough ($98)Traditional配搭,煙三文魚質素唔錯,尚算嫩滑,溫泉蛋好水汪汪,旁邊配左芒果sauce ,幾fresh擺盤好精緻,sourdough雖然唔係自家製,但係新鮮,好軟身,自己比較推介牛油果三文魚溫泉蛋sourdough,分數:7/10Flat White ($38)比較濃味,好香,分數:9/10Apple Cinnamon Tea ($48)新鮮apple & cinnamon,味道好出好香,有微微蘋果嘅甜味,但係一定要比耐性焗一焗,分數:9/10餐具行懷舊風,店員同我講都係老闆特登出去搜攞,成個餐廳環境好舒服
Flat White ($38)
比較濃味,好香,分數:9/10
Apple Cinnamon Tea ($48)