2023-04-04 45 views
朋友話想打邊爐,食靚牛,但係又唔想任食,我帶佢嚟到616食高質火鍋~~~近排616有個「信州和牛」幾正,價錢唔貴,性價比唔錯,可以食到日本長野縣直送香港嘅信州和牛~首先嚟一個鴛鴦沙牛湯底,牛肉湯有幾件牛肋肉幾好食~沙嗲湯底好香~我地今次揀咗信州和牛特選和牛盛,有三款牛肉,仲送一碟澳洲五花趾~由赤身到牛肩胛,再食到牛腹肉,由濃厚肉味,再一級級增加油脂,油花入口香濃嘅味道好正,好軟嫩~~份量都okay~我再order咗碟牛丸,係手打牛筋丸,爽彈有肉汁~雙拼牛肉餃,好飽滿多肉實淨,啖啖肉,一款原味,另一款辣味,少少辣幾過癮~水魷同油麥菜~仲有幾清甜嘅菊花桂圓露~

我再order咗碟牛丸,係手打牛筋丸,爽彈有肉汁~

水魷同油麥菜~

仲有幾清甜嘅菊花桂圓露~