2020-07-05 691 views
上網搵過資料,呢間餐廳算係在南丫島比較出名的西餐廳Openrice仲講到假日黎到要排隊等位😣今次我地係平日黎,所以都唔洗點等但都留意到呢間餐廳係條大街入面比較熱鬧的其中一間餐廳係採用自助形式,先行去櫃台落單,再自己拎餐具佢係好多地方都貼左餐牌的QR code等我地可以係手機睇定想食咩先出去落單~Pizza有三款選擇,每款都係只有三種配料其中一款仲要係不含肉類,岩曬素食人士作為食肉獸的我地,一見到有沙樂美腸的Pizza緊係係兩眼發光啦🤩由於Pizza係即叫即整的關係,所以都等咗比較長的時間我地平日午餐去都等咗大約20-25分鍾左右唔敢想像假日去到會係咩情況😅Pizza一黎到,已經比佢上面啲水牛芝士吸引住拎起個時仲可以拉到好長的絲第一啖食落口,充滿住蕃茄醬同水牛芝士的味道兩者仲要好夾第二啖食埋個沙樂美腸,成件事幾正餅底方面就無咁大驚喜,雖然佢係簿餅底但就唔係我地鍾情的脆卜卜個種,而係有啲韌性個種,所以感覺上無咁爽😕.烤排骨亦係另一道有驚喜的菜式😊佢係整得好腍,係切個時已經好易切到骨肉分離食落去個時真係同預期一樣,味道亦夠曬惹味如果個排再略為重口味啲應該會更加正薯條就不過不失,炸得幾香口有部
上網搵過資料,呢間餐廳算係在南丫島比較出名的西餐廳
Openrice仲講到假日黎到要排隊等位😣
今次我地係平日黎,所以都唔洗點等
但都留意到呢間餐廳係條大街入面比較熱鬧的其中一間
餐廳係採用自助形式,先行去櫃台落單,再自己拎餐具
佢係好多地方都貼左餐牌的QR code
等我地可以係手機睇定想食咩先出去落單~
Pizza B ( 鮮茄,意大利沙樂美腸,橄欖)

Pizza有三款選擇,每款都係只有三種配料
其中一款仲要係不含肉類,岩曬素食人士
由於Pizza係即叫即整的關係,所以都等咗比較長的時間
我地平日午餐去都等咗大約20-25分鍾左右
唔敢想像假日去到會係咩情況😅
Pizza一黎到,已經比佢上面啲水牛芝士吸引住
拎起個時仲可以拉到好長的絲
第一啖食落口,充滿住蕃茄醬同水牛芝士的味道
兩者仲要好夾
第二啖食埋個沙樂美腸,成件事幾正
餅底方面就無咁大驚喜,雖然佢係簿餅底
蜜糖烤排骨配薯條
烤排骨亦係另一道有驚喜的菜式😊
佢係整得好腍,係切個時已經好易切到骨肉分離
食落去個時真係同預期一樣,味道亦夠曬惹味
如果個排再略為重口味啲應該會更加正
薯條就不過不失,炸得幾香口
有部分吸收咗排骨嘅蜜糖醬變得幾好食~
Type of Meal
Lunch