2020-12-11
疫情之下,想去比較少人既地方,係閒日去南丫島都幾唔錯既🥲不過可能係星期三,好多餐廳都休息。係無乜選擇之下,就揀左『農舍』。🤪餐廳燈光偏暗,令人好relax,係餐廳既每個小角落,都有唔少「黃店」既小裝飾,文宣等等,休息既同時請唔好忘記為HK努力既佢地💛講到食物方面,我地嗌左一個set lunch👉🏻雜菜手工麵配南瓜湯($138),同埋芝士炒蛋墨西哥卷配薯角 ($73)。手工麵口感好煙韌同硬身,同我想像中似意粉既口感好大分別,比多幾分牙力先得😂配料就有雞髀茹、三色椒、BB菠菜,普普通通啦。另外本人平時食野口味都偏淡,少甜少鹽,而今次我竟然都覺得無味,可能調味要留意下啦😊墨西哥卷配薯角好出色呀😍原本以為薯角係急凍嗰款,點知原來係烤蕃薯加薯仔😍好軟糯仲感覺健康好多添。而墨西哥卷既餡料都係偏淡,不過配翻烤焦左既芝士,又無咁dry喎。唔好睇少佢丫,其實女仔食半份都飽飽地架。順帶一提,依到個老闆好搞笑好friendly,好既服務態度真係會令人回頭再幫襯架,係百業蕭條之下,一定要大大力支持小店丫💕