(Non-member)
見有食評此處適合朋友聚會小人够靜, 食物評價好壞參半, 剛巧有聚會即管到此試菜.一行七人全女班到步見酒樓裝修好新,早段得一兩枱客時環境尚算靜, 但到8點多開始多了幾枱客, 而的侍仔又安排客人大部份貼住隔離枱坐集中在中間的部份, 感覺坐得有的迫, 就算酒樓前後有很多空枱! 或者方便上菜及提供服務, 但對客人來講就唔多舒服講番昨晚點菜包括 : 一個例湯7個人都夠分, 湯ok啦.南乳豆腐卜雜菜粉絲煲 - 剛開始食雜菜還ok, 粉絲得幾條! 嘩一咬嚿豆腐卜, 即刻吐唔切, 嚿豆腐卜唔好話無南乳味仲成陣火水味 , 其他朋友即試, 二個話應該不是火水味是南乳味但加了其它不知名野, 味道怪怪地. 即時無胃口.煎倉魚 - 條魚乾曾曾, 唔香, 無味又唔熱. 差.燒乳合 - 又係唔熱, 乳合唔熱已經唔掂, 食落又無乳合香味, 唉!南瓜艼茸煲 - 今次個煲夠熱(哦呢陀佛), 的艼茸都夠粉啦, 但可能而家南瓜唔係當灶, 唔甜無味!士多啤梨骨 - 嗰買相都唔差, 咬落去的肉應該炸過, 邊位有小小硬但咬落的肉係淋ga,都ok. 但就完全食唔到士多啤梨味囉!食完大家都覺唔太飽, 再叫了一個三色粗米炒飯, 諗住都係

講番昨晚點菜包括 :
一個例湯7個人都夠分, 湯ok啦.

煎倉魚 - 條魚乾曾曾, 唔香, 無味又唔熱. 差.

食完大家都覺唔太飽, 再叫了一個三色粗米炒飯, 諗住都係填飽個肚就算, 無諗好唔好味, 但出乎意料
, 食落很清甜又夠熱, 除粗米外的飯還加了青/紅提子, 翠玉瓜, 好似還有烟肉特別是加了榛子連飯一齊食出奇的香, 配搭得非常好. 好味

最後食埋送的飯後甜品 : 渣喳(無其它選擇) 普通.
七人每人約付$100/人
各人感覺一致食物唔得, 傾計就可以.

2009-04-23