2010-07-18
之前經過港島太平洋酒店,見到佢地d相真係好吸引,於是約埋同事一齊去試下!沙律有多款dressing 同配料任你撈,長腳蟹,螺,,凍蝦,青口,魚生,壽司等等都幾好食.宮保蝦沙律-好味!但唔知係咪擺得耐,裝住沙律個皮淋左少少,但整體黎講,都好好味!依家係冷盤區多左個師傅企係度serve,可以即叫即整手卷壽司 而今次buffet既主角-熱葷類 (南北美食)辣酒煮翡翠螺-辣!(程度算係中辣),食得辣既我都食左好幾隻,好食!但有個同事食左一隻,已經飲左好多杯水!雲吞雞-雞肉好嫩,雲吞就一般~冬瓜盅-湯甜,料足!其他熱食-炒蜆,炒牛肉,煎豬排都唔錯,幾好味!甜品手製菠蘿-將士多啤梨同棉花糖插係個菠蘿上面,設計特別!但士多啤梨有d酸…桂花芒果糯米卷-有淡淡的桂花味加埋香甜的芒果,好食!Cheese cake, 慕絲蛋糕,砵仔糕-滑,甜度適中整體黎講,今次的食物都好好味!

而今次buffet既主角-熱葷類 (南北美食)

但有個同事食左一隻,已經飲左好多杯水!

雲吞雞-雞肉好嫩,雲吞就一般~

冬瓜盅-湯甜,料足!

其他熱食-炒蜆,炒牛肉,煎豬排都唔錯,幾好味!

甜品

桂花芒果糯米卷-有淡淡的桂花味加埋香甜的芒果,好食!

Cheese cake, 慕絲蛋糕,砵仔糕-滑,甜度適中

整體黎講,今次的食物都好好味!

2010-07-15
  • 辣酒煮翡翠螺