2020-08-03
💛 #黃色經濟圈 ❤️Part 2❤️因為叫左太多款食物所以公投決定分兩個post出❤️南區一向都冇乜好野食~要講宵夜嘅話就更加少🤣今次睇 @foodki.may 嘅介紹發現鴨脷洲開左間串燒店❤️即刻就book左黎試下😋👍🏻溫馨提示大家記得book位因為餐廳好細得兩張枱😉老細話等佢賺到錢會轉大鋪🤣👌🏻🍴芝士煙肉燒蘑菇($22/隻)蘑菇唔算好大隻但係調味幾好幾足料😋🍴蒜香牛油燒金菇($26/份)金菇燒得幾香配埋大量蒜蓉超正❤️🍴酒香油鹽水煮蜆($36/份)個人覺得唔夠重酒香味🤔如果調味濃番少少就好🥺✨🍴香脆蒜蓉包($22/3塊)✨期待左好耐嘅蒜蓉包😋開頭以為會係用法包整原來係用厚方包食落質地就會軟身少少❤️香濃蒜蓉味仲有少少甜😋✨🍴原條蒜蓉茄子($32/條)✨食串燒必叫嘅燒茄子❤️鋪到滿滿嘅蒜蓉一食超滿足😋✨🍴焦糖燒菠蘿($16/串)✨菠蘿一咬落去就已經爆汁勁juicy❤️除左菠蘿本身嘅甜仲有少少焦糖嘅香😋以下嘅食物我都覺得正正常常~除左墨魚嘴比較遜色少少其他都ok❤️汁燒嘅食物配嘅醬汁都幾好食甜甜地😉🍴酥炸軟殻蟹($34/隻)🍴酥炸墨魚嘴($25/份)🍴孜然燒韭菜($12/串)🍴汁燒肥牛露筍卷($18/
❤️Part 2❤️
因為叫左太多款食物所以公投決定分兩個post出❤️
🍴芝士煙肉燒蘑菇($22/隻)
蘑菇唔算好大隻但係調味幾好幾足料😋
🍴蒜香牛油燒金菇($26/份)
金菇燒得幾香配埋大量蒜蓉超正❤️
🍴酒香油鹽水煮蜆($36/份)
個人覺得唔夠重酒香味🤔如果調味濃番少少就好🥺
✨🍴香脆蒜蓉包($22/3塊)✨
✨🍴原條蒜蓉茄子($32/條)✨
食串燒必叫嘅燒茄子❤️鋪到滿滿嘅蒜蓉一食超滿足😋
✨🍴焦糖燒菠蘿($16/串)✨
🍴酥炸軟殻蟹($34/隻)
🍴酥炸墨魚嘴($25/份)
🍴孜然燒韭菜($12/串)
🍴汁燒肥牛露筍卷($18/串)
🍴 汁燒豚肉京葱卷($16/串)
🍴汁燒雞脾菇($12/串)
🍴汁燒翠肉瓜($12/串)
總括黎講餐廳食物質素都算高質❤️店員服務都幾好👍🏻南區真係好難發掘到宵夜食🤣如果冇得walkin都可以外賣~另外之前仲會有Part 1介紹其他食物😚記住follow睇番上一篇啦❤️
💮溫馨提示💮餐廳只係夜晚營業❤️同埋記得記得預早book位👍🏻
📍 大串 (鴨脷洲)
鴨脷洲鴨脷洲大街49-55號海利大廈地下6號舖