2021-11-16 501 views
今次又比我發現咗寶藏喇!呢間casa kitchen 隱藏咗喺石硤尾南山邨街市旁邊,食物款式都唔少,性價比高,而且泊車方便。餐廳係小清新Cafe風格,有分為室內同埋戶外嘅位置,室內座位比較多,而户外就都有幾張枱~晚市套餐大約$100,就包湯+餐包+主食+飲品,午市就更加平添,lunch set$60左右已經有交易,價錢非常貼地!不過花多眼亂,我哋有好多唔同款式嘅食物想食,所以今次就散叫先~水牛城辣汁雞中翼6件$58雞翼都幾大隻,本身炸得香脆,而外皮又充滿左水牛城辣汁,酸酸辣辣帶有少少黑椒味,相當過癮!海鮮龍蝦湯$48龍蝦味濃郁,入面仲有青口同埋魷魚圈,好足料。巴馬火腿火箭菜薄餅$88薄批餅底好香脆,上面蕃茄汁底,再加上巴馬火腿同埋火箭菜,再加少少黑醋醬,上面仲有芝士添,我對呢個Pizza好滿意!牛肝菌磨菇忌廉汁闊條麵$98呢個係素食之選,牛肝菌磨菇忌廉汁好creamy,每一條闊條麵上面都沾滿左醬汁,菇菌味濃,而且配搭脆口嘅炸合桃,入口鬆脆,同個闊條麵好夾~鐵鍋荷蘭寶貝焗班戟配雪糕$68即叫即整,大約需要等待20分鐘,作為飯後甜品🍮真係好適合!鐵鍋邊好熱要小心,荷蘭寶貝焗班戟口感煙韌,配

水牛城辣汁雞中翼6件$58

海鮮龍蝦湯$48
龍蝦味濃郁,入面仲有青口同埋魷魚圈,好足料。

巴馬火腿火箭菜薄餅$88

牛肝菌磨菇忌廉汁闊條麵$98

鐵鍋荷蘭寶貝焗班戟配雪糕$68
即叫即整,大約需要等待20分鐘,作為飯後甜品🍮真係好適合!鐵鍋邊好熱要小心,荷蘭寶貝焗班戟口感煙韌,配搭雪糕同埋各種鮮果同埋草莓醬,正~

野莓派對$38
係一款香橙同埋士多啤梨味嘅氣泡特飲,口味清爽,配搭自家製蜜糖蒟蒻,同平時食到嘅蒟蒻好唔同呀,有咬口。

焦糖脆脆鮮奶朱古力$38
好邪惡嘅一杯朱古力🍫上邊有大量cream都唔夠,仲要再加埋焦糖脆脆!