同家人飲茶,一度掙扎去西九龍定南昌,但由於之前西九龍飲茶有不快經歷,今次決定響南昌薈既半島漁港飲茶。未到2點,已經有好多街坊等位內進,而派位都好識做,58分就放人入去,唔洗大家乾等。入到去,裝修都算幾豪華,響屋邨酒家來講,加上落地玻璃,非常光猛。不過我地被派到廂房入面坐,有少少叫天不應叫地不聞既感覺。。tick好單之後叫左5分鐘都無人應,慘。不過收到單後野食都好快到,味道都不錯。最早來係叉燒穌,燒鴨瀨。不得不讚叉燒穌夠脆,叉燒夠味。燒鴨夠香,瀨粉亦軟硬適中。另外叫左燒賣,雞札,粉果,蝦餃,蘿蔔糕。全部都有傳統茶樓既水準!尤其係雞札,我已經好耐無見到有茶樓用返棉花,芋頭,火腿入雞札,好有兒時味道。粉果亦有沙葛,有少少辣,大家要注意。其他都不錯,大家可以一試!整體都幾好,下次飲茶會再來🤗🤗🤗

不過收到單後野食都好快到,味道都不錯。

另外叫左燒賣,雞札,粉果,蝦餃,蘿蔔糕。
全部都有傳統茶樓既水準!
粉果亦有沙葛,有少少辣,大家要注意。
其他都不錯,大家可以一試!

整體都幾好,下次飲茶會再來🤗🤗🤗
2020-01-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)