2023-06-23
今晚happy friday諗住試下新菜式,就同埋屋企人黎食南洋菜🍾 餐廳包括了唔同地區,例如泰國、越南、新加坡等既特色美食😋沙嗲串燒當然係最出名,所以我哋都叫左幾串作為前菜😬雞肉串燒味道香濃,有一碟充滿花生香味嘅沙嗲醬,令人胃口大開!作為食肉獸嘅我哋,當然叫埋燒豬頸肉,配上酸酸甜甜嘅醬汁,好開胃~~主菜方面,我哋留意到佢有好多南洋特色嘅飯類!其中箭葉果飯好特別🤔️🤔️ 我地都未試過,一於試試😆 海南雞配箭葉果飯終於到😙 有兩款醬汁:一款有啲似薄荷醬,另一半就係甜豉油~ 箭葉果飯甜甜地,好像椰漿加香料嘅味道😆 幾特別又好味! 加埋配菜、雞肉同醬汁,好有風味😆我哋仲叫咗個小食:巴東牛肉酥餅😋😋 依個好好吃呢!香脆酥餅+爽口青瓜+香濃巴東牛肉,真係絕配!!飲品都有好多選擇,夏天梗係要飲返杯珍多冰😆 好爽!今次的食物屋企人都讚好👍🏻😬😬
飲品都有好多選擇,夏天梗係要飲返杯珍多冰😆 好爽!
今次的食物屋企人都讚好👍🏻😬😬