2019-12-14 893 views
兩個人食打邊爐真係唔容易,但係呢排真係癮起,所以最啱就係食啲本身個湯底裏面已經有好多材料嘅,咁就可以食到多款d嘅嘢食。台式一品滷水鍋$298除咗一般嘅滷水之外,呢一個鍋中本身送一碟鵝片,本身個鍋裏面已經有好多韭菜,仲有鴨血,豬腸,同埋豆腐,本身個鍋嘅滷水味非常之重,每一樣嘢食都已經好似煮咗好耐咁樣,非常入味。豬腸方面,佢有腸頭同埋腸中間係入面,腸頭會比較肥少少,腸中間就冇晒肥膏,比較啱我。鳳城水餃拼韭菜餃$68雙拼每件有三粒,每一粒水餃都脹卜卜,我特別鍾意食鳳城水餃,裏面嘅蝦非常之彈牙,但我個人認為果皮可以在薄啲,咁就做到皮薄餡靚呀。蜂巢豆腐$38滷味鍋係一定要叫蜂巢豆腐嘅,睇到豆腐有好多層,吸左好多湯嘅精華,一般見到嘅蜂巢豆腐更加入味。雜菇拼盤$68一個拼盤有齊唔同嘅菇,有冬菇,雞髀菇,本菇,金菇菜,大部份嘅菇都好新鮮,而且冇乜草青味,唯獨係最底嘅秀珍菇有少少苦味蜂蜜桂花香茅洋甘菊$68真係落足料,飲一啖已經飲得出裏面有好龍嘅蜂蜜同埋桂花嘅香味,而且見到落咗好多洋甘菊,非常解熱氣。兩個人食咗差唔多$700。

台式一品滷水鍋$298

鳳城水餃拼韭菜餃$68

蜂巢豆腐$38

雜菇拼盤$68

蜂蜜桂花香茅洋甘菊$68

兩個人食咗差唔多$700。

2019-11-09
$340 (Dinner)