2024-05-02 19 views
今日放工想食burger,諗起大坑附近應該有呢類型嘅舖頭,就行過去睇吓,見到有一間叫做Number 8 fusion burger 嘅外賣店,所以就買咗以下食物返屋企食喇。水滴煎牛扒堡set ($84)再+$25升級至Mega burger:我升級咗做Mega burger,入邊有四大塊牛扒,蕃茄片同埋沙律菜。牛扒中帶有少少粉紅色,仲留到肉汁喺入邊。牛味濃郁。油脂比一般漢堡扒少。以呢個牛扒嘅份量,其實係好抵食。漢堡醬汁揀咗芥末沙律醬-酸酸辣辣嘅味道,感覺冇咁油膩。配菜揀咗印尼炸雞沙律-沙律包括沙角粒,青瓜粒,大量花生碎同埋印尼沙律醬汁。沙角粒好爽脆,青瓜粒味道清新。再配埋花生碎,更添印尼風味。炸雞即叫即炸,炸皮鬆脆。飲品揀咗熱情果凍茶-酸酸美味嘅熱情果味。味道清新。水滴吉列魚堡tea set($44):兩點至六點有tea set供應,好抵食。當然burger size係Mini size,但加埋小食,作為一個tea絕對係夠飽。呢個迷你漢堡好cutie!炸皮唔會太厚。魚肉唔會散修修。漢堡醬汁揀咗芥末沙律醬-芥末沙律醬配魚肉都係好夾。配菜揀咗炸薯條-薯條加咗辣粉,好惹味。薯條熱辣辣出爐!飲

漢堡醬汁揀咗芥末沙律醬-酸酸辣辣嘅味道,感覺冇咁油膩。
飲品揀咗熱情果凍茶-酸酸美味嘅熱情果味。味道清新。

水滴吉列魚堡tea set($44):
漢堡醬汁揀咗芥末沙律醬-芥末沙律醬配魚肉都係好夾。
配菜揀咗炸薯條-薯條加咗辣粉,好惹味。薯條熱辣辣出爐!
飲品揀咗蘋果凍茶- 蘋果茶味道清甜,好啱夏天飲。

喺等漢堡包嘅時候,聽職員講佢哋老闆嘅媽咪係土生土長印尼人,識整好多印尼料理。而佢哋嘅醬汁除咗芥末沙律醬同埋芝麻醬,其他醬汁全部都係佢哋自己整㗎,仲要唔係用攪拌打爛,而係用石磨去磨。至於佢哋嘅麵包都係自家製。咁有heart嘅小店有機會要再幫襯吓先