2019-11-10 362 views
西貢真係包羅萬有,行下行下我聞到幾香既咖哩味,我就走左入去啦。餐牌入面既選擇唔算多,咖哩,kabab同少許既印度小食。印度菜黎講我都有幾分既認識,主要出名既佢都有係到,唯獨係無牛油雞。同埋無分南北印度菜,睇黎佢都係做香港人生意多。入面環境細細地,有幾張枱,唔大。電視一直播住印度歌曲節目,有一種印度氣氛既。侍應同廚師都係印度人,要講英文架。咁我就嗌左masala chicken 同 kabab同naan,試下佢地先。首先我會覺得佢比較煮得近香港人既味道,姐係無咁辣,香料味唔重,同比較甜。唔係話唔好既,各花入各眼啦,可以好d。Kabab做得幾好,皮唔算厚,但份量就唔多,雞既份量唔多,做唔到啖啖雞肉,可以賣得平番d既。整體黎講係比較近香港口味既一餐印度野,唔辣,唔太香,價錢正常既一餐。

侍應廚師都係印度人,要講英文架。