2019-08-17 1812 views
🤩:鑊仔蕃茄 洋蔥 薑燴羊肉印度咖哩確實好香辛料味 比日本咖哩惹味好多 因為👦🏻我地max都係只會叫小辣 咦👦🏻都食到喎仲可以猛沾其他食物 雖然係小辣都覺得佢香料味好足無因為低辣度失色 相信叫中辣大辣再會過癮啲!羊肉有羊肉騷味 咖哩都會混左少少羊味 不過唔會太濃 應該唔抗拒羊嘅都食到🐑🤩:芝士烤餅 cheese nan印度菜點可以唔點烤餅 好多人黎都會叫佢地嘅芝士烤餅 果然~~呢到烤嘅烤餅無平時啲烤餅咁油 啖啖都食到夾係薄餅入裡嘅芝士 雖然無拉絲亦唔係太濃芝士味 但我覺得岩岩好唔會喧賓奪主 仲可以沾埋咖哩一齊食 如果再熱啲啲就更好啦yummy🧀🤩:什菜咖哩角拳頭咁大 熱辣辣漲卜卜嘅咖啡角 趕不及待放入口熱到差啲辣親條脷👅 個皮脆到卜卜聲 入面係主要係滿滿咖哩薯泥 加唔係幾食得出嘅少量什菜 咖哩味如果可以再濃啲就更好啦 整體都係好滿足👍🏼😋:蒜蓉炒椰菜簡簡單單炒椰菜唔會太油 平衡一下濃味嘢🆓: 威化胡椒餅甫坐低就免費送嘅胡椒餅 薄薄一塊確實好脆 似食緊胡椒味嘅單層威化脆餅咁 但呢種味道非大眾化未必人人接受📝正宗印度餐廳 價錢大眾化 OpenRice book位有9折 又有胡椒餅送 食物質
🤩:鑊仔蕃茄 洋蔥 薑燴羊肉

簡簡單單炒椰菜唔會太油 平衡一下濃味嘢
蒜蓉炒椰菜

🆓: 威化胡椒餅
威化胡椒餅

📝正宗印度餐廳 價錢大眾化 OpenRice book位有9折 又有胡椒餅送 食物質素又唔錯 唔介意佢位於街市內嘅絕對可以一試👳🏾‍♂️
2019-08-03
鑊仔蕃茄 洋蔥 薑燴羊肉