2019-04-18 273 views
從前重慶大廈比我既印象都比較神秘,但其實喺依個小地方入面藏住好多隱世美食。一坐低就收到一份免費既青咖哩薄脆餅。睇佢個樣平平無奇,估唔到又香又脆,濃濃香料味,仲帶點辣,配埋青咖哩真係無敵(不過對我依個唔算好食得辣既人黎講真係好辣)對印度餐冇乜概念既我,選擇左由老細推薦既特色香料雞;雞已經起骨,啖啖肉,甜甜辣辣~配埋咸香既烤餅一齊食真係好開胃。至於友人就嗌左一份羊肉。超中意蒜既我,諗都冇諗就嗌左依個!超濃蒜味!同咖哩超夾!但係一份烤餅係唔夠食既,於是又嗌左芝士烤餅。雖然冇人地講到咁誇張地好,但食落都幾「芝」味;因為中間夾住芝士所以會比較厚身,口感比較豐富。食辣野,又點可以唔嗌野飲呢?分別嗌左芒果乳酪同青檸梳打~兩杯都偏甜,但超解辣員工態度好友善,上菜速度亦都好快,一定會再黎食!
青咖哩薄脆餅

對印度餐冇乜概念既我,選擇左由老細推薦既特色香料雞;
特色香料雞

至於友人就嗌左一份羊肉。
咖哩羊肉

蒜味烤餅

芝士烤餅

食辣野,又點可以唔嗌野飲呢?
芒果乳酪(前),青檸梳打(後)

分別嗌左芒果乳酪同青檸梳打~兩杯都偏甜,但超解辣

員工態度好友善,上菜速度亦都好快,一定會再黎食!
2019-04-17
特色香料雞
咖哩羊肉
蒜味烤餅
芝士烤餅
芒果乳酪(前),青檸梳打(後)
  • 特式香料雞