2022-10-22
印度餐廳主要都集中係尖沙咀,尤其係重慶大廈。不過對我呢個東區之友嚟講太遠,我自己幾鐘意北角既羅勒印度餐廳,除左近地鐵站之外,佢仲要係米芝蓮推介!餐廳裝潢簡潔明亮,充滿濃厚印度風情。食物選擇好多,價錢都幾親民。- Chicken Tikka Masala Masala入面加入好多香料,味道層次豐富,而且辣度唔算好勁,雞肉大件非常惹味。- Rogan Josh羊肉煮得好軟稔,咖哩顏色比起chicken tikka masala更加紅,味道亦更加香辣。- Black Truffle Naan Naan既面頭加左好多黑松露醬😋,口感煙韌不過唔脆。- Gralic Naan 每片Naan既Size比black truffle naan大一倍,蒜蓉味唔會話太強烈,口感超香脆但同時保持一定既嚼勁,我認為係我係香港食過既Naan No.1🤩印度菜嚟講,羅勒印度餐廳係我不二之選,性價比高,地理位置又方便😎
- Chicken Tikka Masala
Chicken Tikka Masala
- Rogan Josh
Rogan Josh
- Black Truffle Naan
Naan既面頭加左好多黑松露醬😋,口感煙韌不過唔脆。
Black Truffle Naan
- Gralic Naan