2024-04-23 277 views
🔸Tagline Bar & Restaurant🔸🔆各位觀眾!係第一間滿分餐廳呀,但真係估唔到我第一間滿分餐廳係會比左印度菜,我本身都唔係好常食印度野,估佢唔到一撃即中!好食!跟住大家就聽下佢有咩咁正啦!!!!🔆依間餐廳有份室外同室內地方,室外就有氣氛d,而室內空間就唔算好大,但都好雅緻同坐得舒服。今次我就同朋友揀左坐係室內。職員好熱情同friendly,成程飯都唔會有壓力。👍薄脆餅 Roasted Papad係你咩都未叫之前,佢地會送一份前菜比你先,係印度薄脆餅,就,佢個名已講哂一切,就係薄同脆,就咁食會帶啲鹹香,佢地仲會將個薄脆餅卷食一個圓錐體,食落更有口感。隨住薄脆餅會有2個醬一齊上,黑色的醬有啲甜甜辣辣,加埋少少燻香味,係相對濃味嘅醬,而薄荷醬味道微香,偏淡不膩。隨你揀。👍印度式煮雞肉 (中辣) Kadai Chicken $128我地本身有啲擔心個中辣會好辣,唔啱我地食,點知佢嘅中辣對我地黎講啱啱好,有辣嘅刺激感,而且唔係個種好long lasting的辣,點到即止,真係啱啱好。個雞肉好嫩滑,軟身,配埋個辣嘅咖哩真係好Yum。👍原味烤餅 Plain Naan $28咁叫左咁
🔸Tagline Bar & Restaurant🔸

👍薄脆餅 Roasted Papad

👍原味烤餅 Plain Naan $28
咁叫左咁大個咖喱,都無理由唔要個Naan黎食下,一份Naan有4塊。我同朋友都勁中意食Naan,係中意到,可以咩都無就咁啪。而佢個Naan好香麵團味,夠厚身但又唔會乾,點埋個咖喱,中和左個咖喱濃味,好平衝,既有麵團香又有咖喱嘅香辣。我地覺得好食到忍唔住再叫多一份Naan呀!

👍烤雞肉串 Shish Touk $158
上到枱就見到佢叉住2串雞肉,店員會比我地打完卡之後就會放哂啲雞肉落黎,方便大家夾。我一開始仲好擔心2個dishes都係雞,會唔會好悶/食極都係個隻味。但唔會,因為佢個雞肉串食落係有股炭燒嘅味道,肉質仲保持到嫩滑彈牙,味道會比起咖喱雞清淡一點,但仍然有印度菜嘅一貫作風,用唔同嘅香料醃製雞肉,惹味。

👍吱吱作響的布朗尼 Sizzling Brownie $118
佢地唔知做緊咩promote,你只要係google比comment佢地,佢地就會免費送你一份甜品,個店員係咁推介我地依個最貴的Brownie,仲話會比個大啲嘅雪糕我地。笑死我。咁上到菜見到個Brownie同Vanilla雪糕都係小鐵pan上面,店員仲係咁叫我地拎相機。原來佢會點火上個Brownie到,睇到我地嘩嘩聲呀。個甜品真係好好食,Brownie暖暖的,仲有d好似chocolate chips的口感係入面,朱古力味濃,加埋清香而又唔過份甜嘅Vanilla Ice Cream,真係好幸福,好完滿。

👍Mango Lassi $42
順滑,芒果味濃,飲到乳酪奶味。

👍Lychee Rose Martini HH $57
勁香甜,透出輕輕玫瑰味,好易入口同好有少女嘅感覺🤣🤣

🔆Overall CP值真係好高好高,又唔貴又好食,要比5星啦!!!
🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩🤩🤩🤩
📌地址:尖沙咀寶勒巷10號10 PRAT 4樓

🎐Foods are powerful🎐
#Pleasure食
#Pleasure尖沙咀
#Pleasurer

#hkfoodie #foodie #hkfood #hkeat #food #foodstagram #hongkongfood #tsimshatsui #indianfood #naan #curry #comfy #delicious #lassi #尖沙咀 #印度菜 #尖沙咀美食推介 #尖沙咀美食 #咖哩 #印度 #拍拖好去處 #朋友聚餐 #好食 #美食推介 #吹水好地方 #tagline @taglinehk
Type of Meal
Dinner