2020-03-30
來到間餐廳嘅門口,就有種印度嘅風格,亦已經傳來陣陣嘅香味入到嚟,侍應隨即就拎餐牌,倒水俾我哋叫完嘢食一陣就嚟咗前菜,有印度脆餅加上四色醬,四隻口味各有特色,我最鍾意嘅係黃咖哩同甜醬脆餅脆卜卜,本身都有少少鹹味加上印度嘅淡淡嘅香草味道,配上四色醬就好有味道層次感。第一道菜係唐多里印度雜錦燒烤,分別有羊肉、雞肉、牛腩肉,羊肉係我哋覺得最好食,越咬就覺得越香,牛腩肉軟硬適中,雞肉聞上去已經好有燒烤嘅果種煙熏味。第二道菜係田園蔬菜咖哩,有西蘭花、紅蘿蔔、豆角等,味道唔會好濃咖哩味,保持咗蔬菜嘅原味,味道都唔會好重,食落都fresh d,如果可以少啲啲油就更好,細心之處係一邊食,其實個底係幫你熱緊,咁就唔會凍啦👍🏻最後一定要食嘅印度烤餅,出場嘅賣相已經好特別,加上佢烤得啱啱好,口感好煙韌,就算唔熱都唔會硬,再配埋四色醬一齊食,好香!
入到嚟,侍應隨即就拎餐牌,倒水俾我哋