帝京酒店Lion Rock的下午茶set 已經出曬名,每次推出推好多人問,好多人排今次同紐約護膚品牌Elizabeth Arden合作,以金色為主題,推出春日下午茶,仲有好吸引的能獲贈Elizabeth Arden超進化黃金導航禮物包乙份相比好多品牌的tea set 的禮物,這個tea set 精美而高貴,有幾個品牌皇牌產品,眼膠囊,面精華膠囊仲有面霜仔!講返個tea set 先,好靚,好高貴,而且精美,食落仲感覺得到師傅的仔細。鹹點有香辣龍蝦伴果酸洋葱醬迷你龍蝦包,爽甜彈牙的龍蝦尾肉配美式風情的Cajun香辣粉,再混合柑橘醬做成的果酸洋葱醬,一啖一口!好正!蜜味炸雞伴磨菇玉米餅配合Elizabeth Arden金色主題,選用有液體黃金之稱的蜜糖,配炸雞,蘑菇製成的意式玉米餅,第一次食估唔到幾好食!呢個係我至愛,炸迷你熱狗卷伴芥末醬香腸以白麵包包裹著,炸至金黃香脆,吃起來更加香口惹味,再配上熱狗必備的芥末醬,以及開胃酸瓜,美式風格突出,令我想去美國呀!甜品有蜂蜜檸檬蜜桃蛋白杯層次豐富的蛋白杯,面層是蛋白霜,口感綿密,配上粒粒蜜桃肉及蜂蜜檸檬吉士醬;底層牛油香氣的威化餅碎。我覺得另一亮點

鹹點有香辣龍蝦伴果酸洋葱醬

蜜味炸雞伴磨菇玉米餅

呢個係我至愛,炸迷你熱狗卷伴芥末醬

甜品有蜂蜜檸檬蜜桃蛋白杯

我覺得另一亮點係呢個 花生醬草莓冬甩
入口軟綿又帶煙韌,再唧入花生醬及草莓果醬,並在表面灑上糖霜,好耐無食過咁正的冬甩。。。可唔可以要大粒D

仲有輕盈版焦糖芝士蛋糕
輕柔的芝士慕絲入口軟滑,配香濃的焦糖醬,並灑上海鹽作調和,好均衡的口感。

係香港tea set 選擇可以好多,唯獨lion rock 食過幾次推覺得咁用心,每件都仔細製作。仲有禮物返屋企慢慢扮靚,有無情人都好,有好朋友一齊享受美味下午茶都係一個情人節好活動啊!