2024-08-19
👣🍴 佢嘅優雅環境,企理氣氛,一入就已經好吸引我。無論係朋友聚會定係家庭聚餐,都會選擇「一鍋堂」。 ♦️ 一鍋麻辣鴨血豆腐湯火鍋 ♦️ 呢個麻辣鴨血豆腐湯底,辣度得宜,焗透透鴨血豆腐,麻辣得黎又唔會太辣,真係👍。就算未食已經好得癮,見到佢嘅金黃色已經想食過!🔥🔥 ♦️ 火鍋配料 ♦️ 安格斯牛肉、極上安格斯牛小排,都唔會令人失望。肉汁豐富,口感滑嫩,連續食咗幾舊都唔會膩。配埋呢個火鍋,感覺得意😊,肉香濃郁,食一舊就想再嚟第二轉!整體都算大份,每樣嘢都好大塊!覺得好食足😤。 ♦️ 火鍋配料(續) ♦️ 另一方面,魔鬼辣安格斯牛肉顧名思義,真係好辣!但係越辣越刺激就係佢嘅特點。食完之後口裡還能品嚐到牛肉的鮮味,正呀!🙋🏼♀️ ♦️ 飲品雪糕 ♦️ 最後來個雪糕!口感爽滑,食落清新,真係好滋味。全部配料都係清口解膩,雪糕更配上清新嘅味道,食完一次想再試!🥳 😊😊結論:「一鍋堂」無錯,物超所值,食物選擇種類多,每一款都美味。下次黎旺角, 我好想再黎試吓!
♦️ 飲品雪糕 ♦️