2023-09-18
前排見到旺角開咗間新嘢social media 見到佢哋嘅巨型日系烤蛋糕,好震撼🤤 加上另一款主打大阪燒都係我最愛😍 立即拉朋友一齊去餐廳喺商場內,遠望好似去咗日本京都咁,幾有特色,店內裝潢木系為主,好簡約,店員亦好有禮貌。 兩款主打都是必點的,大阪燒同蛋糕都各有4款口味,都是即叫即做,真的要耐心等候😍點這個大阪燒(章魚),配料好多,木魚香蔥醬汁在都放上面,而且係熱騰騰的🔥木魚一直在動😂 大阪燒的麵粉唔太多、反而有好多流心雞蛋及章魚粒! 丸久小山園抹茶醬烤蛋糕從我的座位上可以見到廚師即時製造,搓粉,做醬汁,好厲害👍🏻。蛋糕果然好大個,上面有流動的抹茶醬,覆蓋了整個蛋糕😋 旁邊仲加咗新鮮水果,整體賣相吸引🥰在等蛋糕嘅時間,可以先點兩杯特色抹茶豆乳及焙茶豆乳,茶味香濃,豆乳好滑
丸久小山園抹茶醬烤蛋糕