即叫即拉 蘭州拉麵鋪滿滿一層芫荽蔥花,睇落好有食慾湯底普通,較為清淡重點是拉麵! 呢到嘅麵全部都係落單後即場拉,開放式廚房,可以睇到拉麵嘅過程老壇酸菜牛肉麵 $38揀咗皮帶面,一心諗住係好煙韌彈牙嘅口感,一食覺得有點失望,因為麵質同我想像中幾唔同,麵係夠厚身,但係就無咩咬口😿之後聽老闆娘講先知原來想食有咬口嘅麵,應該揀粗麵呀😅酸菜份量多,湯底偏清淡,牛肉係簿切正正常常咁紅燒牛肉麵 $42呢碗係幼麵,食落比皮帶面更加煙韌有咬口,牛肉係腩位,比另一碗嘅牛肉好食,都幾嫩滑揀咗小辣,湯會比另一碗濃dd豆漿一般,下次會揀其他野飲整體黎講,我會將個重心放落拉麵,即叫即拉好花心思,cp值算高,下次一定會試粗麵🤣在蘭州 (深水埗)深水埗欽州街37號西九龍中心8樓美食廣場8F-12號舖
即叫即拉 蘭州拉麵

鋪滿滿一層芫荽蔥花,睇落好有食慾
湯底普通,較為清淡

老壇酸菜牛肉麵 $38
之後聽老闆娘講先知原來想食有咬口嘅麵,應該揀粗麵呀😅
酸菜份量多,湯底偏清淡,牛肉係簿切正正常常咁

紅燒牛肉麵 $42
揀咗小辣,湯會比另一碗濃dd

豆漿
一般,下次會揀其他野飲

在蘭州 (深水埗)
深水埗欽州街37號西九龍中心8樓美食廣場8F-12號舖