2024-05-28
行完九龍城寨就肚餓,在公園對面,大約2分鐘的步程就見到呢間一樣咁有feel的同撈同煲小食店,店裏坐得好舒服,冷氣好足夠,可以食下小食又得,想食個飯都得。🪖大小姐艇仔粉($58)而家已經好難搵到好食的銀針粉,呢間用魚湯做底,鮮甜湯底配上煮銀針粉,一路食一路飲湯,食完個湯都被我飲哂,最欣賞係唔係味精底,食完唔口渴,再加上魚片、魚蛋、紅腸、叉燒、燒鴨多樣餸,食完好滿足。🪖老港牛雜($35)足料大碗,個汁有滿滿的腩味,牛雜煮得軟淋,呢得價錢有得坐住慢慢食,抵食!🪖滷豬耳($18)六條大大條豬耳,爽口彈牙,配上芥辣甜醬,好味🪖炸物方面我地叫左煎釀三寶($20/4件)、炸春卷($15/4件)同埋炸蝦卷($12/2條)每樣都係即叫即煮,所以全部都脆卜卜,熱辣辣,呢樣係欣賞ge,希望keep到!
🪖大小姐艇仔粉($58)
🪖老港牛雜($35)
🪖滷豬耳($18)
六條大大條豬耳,爽口彈牙,配上芥辣甜醬,好味