2022-02-03
年近歲晚疫情轉趨嚴重,保障自身安全加上又嚟冇晚市堂食,相信買外賣然後返屋企慢慢食,確實不二之選。行經呢間位於天水圍的「一漁外賣壽司」,見佢都乾淨衞生,十分企理。於是即管睇吓佢個餐牌啦。估唔到呢間外賣店食物選擇好多,除了壽司刺身,更有飯丼、鳥冬、及各種不同小食等等。而且最緊要係,目測店鋪壽司吾係一早整定,而係即叫即做,更加感覺良好。至於價錢方面都很大衆化,以外賣壽司來說性價比十分高。立即決定一於試吓,最後點了一件火之戀壽司,另加七款壽司及兩款軍艦,共19件壽司埋單總數只係$170,計落平均一件都唔使十蚊,認真抵食。我最愛油甘魚,所以一次過試晒油甘魚及油甘魚腩,魚腩特別肥美,十分鮮甜。另一本人至愛,係炙燒左口魚壽司,經火炙燒過魚油香更突出,一啖放入口,滿口魚油甘甜,真係齒頰留香。呢兩款特別推介要試。整體壽司全部都賣相不錯,而且都新鮮大件,抵食又好味。大家有機會要去試吓啦。
至於價錢方面都很大衆化,以外賣壽司來說性價比十分高。