6點左右到,好彩未有人潮,立即有位,坐低後觀察到6:30就排左十幾人了。跟餐熱檸蜜杯具賞心悅目,味道好出,完全唔似一般茶記熱檸蜜。煙三文魚蜆肉忌廉意粉,煙三文魚脂肪分佈平均,入口即溶,咸度適中。蜆肉口感彈牙,冇腥味。意粉咬口剛剛好,忌廉汁奶油味香濃。菠菜帆立貝意大利飯,新鮮嘅菠菜香草清新可口,爽口蘑菇提升整體口感,香濃芝士融入半硬嘅意大利飯粒之間,令人一啖接一啖停唔到口。全碟焦點一定係飯上面嘅香煎帆立貝,6、7粒雖然細細粒,但粒粒都完整有埋群邊,外邊煎至金黃色,咬落去先享受到焦香,再感受到極鮮甜嘅貝肉,口感彈牙,食西餐竟然都食到咁正嘅海鮮,好驚艷!Dark Mystery蛋糕外形特別,好似由27粒小球組成咁,其實係greek yogurt蛋糕。食到中間會好似月餅咁,見到一粒血橙味嘅圓球,餅底係芝士蛋糕。焦糖香蕉窩夫。黎到時有啲驚奇窩夫竟然係冬甩形,食落感覺介乎雞蛋仔同平時嘅窩夫之間,有淡淡蛋香同蜂蜜味。兩樽醬汁就麻麻地,楓糖同白色疑似奶類醬汁味道不太討好,加落窩夫後感覺唔太夾。啡色餅乾碎冇乜味道。香蕉切開一半,塗上焦糖再烤至微焦,味道不錯,上面嘅杏仁同菠蘿粒不過不失,而爆爆珠就格格不入

跟餐熱檸蜜杯具賞心悅目,味道好出,完全唔似一般茶記熱檸蜜。

焦糖香蕉窩夫。黎到時有啲驚奇窩夫竟然係冬甩形,食落感覺介乎雞蛋仔同平時嘅窩夫之間,有淡淡蛋香同蜂蜜味。兩樽醬汁就麻麻地,楓糖同白色疑似奶類醬汁味道不太討好,加落窩夫後感覺唔太夾。啡色餅乾碎冇乜味道。香蕉切開一半,塗上焦糖再烤至微焦,味道不錯,上面嘅杏仁同菠蘿粒不過不失,而爆爆珠就格格不入。最好食嘅係最面頭嘅蜂巢脆脆,充滿焦香、甜度適中,口感一流!

整體味道分數頗高,即叫即整,雖然要等耐啲,但絕對值得!

2018-11-25
$160 (Dinner)