2018-03-17 31 views
上網搵一搵太子有咩嘢食,比我發現一間專食蝦嘅餐廳,對於我呢一咁鍾意食海鮮嘅人來講,真係一個唔錯嘅選擇!我同朋友預先訂咗位,我地兩個入到去坐低左睇一睇餐牌,果然王牌就係佢哋嘅蝦,有好多唔同嘅選擇,而我同朋友最後揀咗鹹蛋黃黃金蝦!另外仲叫咗唔少小食,最後叫左一口炸豆腐,醉雞卷同滷水拼盤!而我就要左個魯肉飯,朋友就要原味魯肉伴麵加薄荷袖子梳打!先講講一口炸豆腐,真係超乎想像地好食,尤其是係個口感非常之特別!食落去嘅感覺唔似豆腐,反而有一種好似魚腐嘅感覺,又唔會好油膩,配上佢嘅醬汁,食落去唔油唔淡,味道剛剛好,仲完全冇罪惡感!至於個醉雞卷,水準都一流架,佢嘅醉雞味道唔會好強嘅酒味,同時好似有少少桂花味,而且肉質好緊致同厚實,食落去非常滿足!滷水拼盤就包括左鵝肝、鵝心、豬大腸同雞腳,我朋友係超級鍾意食豬大腸,對佢來講呢個簡直係天堂,我就反而幾鍾意食佢嘅鵝心,爽脆吾會濟,配飯又得!當然唔少得嘅就係佢嘅主角啦,鹹蛋黃蝦,而且係即叫即整,隻隻都係活生生好生猛㗎,冇令我失望!鹹蛋黃味道出眾,而且蝦嘅肉質相當好,而且有唔少下蝦都有蝦膏添,真係好新鮮好好食,同平時一般嘅餐廳食嘅蝦完全冇得比,正!而魯肉飯同原

,有好多唔同嘅選擇,而我同朋友最後揀咗鹹蛋黃黃金蝦
!另外仲叫咗唔少小食
,最後叫左一口炸豆腐,醉雞卷同滷水拼盤
!而我就要左個魯肉飯
,朋友就要原味魯肉伴麵加薄荷袖子梳打!

先講講一口炸豆腐
,反而有一種好似魚腐嘅感覺,
又唔會好油膩,配上佢嘅醬汁,食落去唔油唔淡,味道剛剛好
,仲完全冇罪惡感

至於個醉雞卷,水準都一流架
,食落去非常滿足

滷水拼盤就包括左鵝肝、鵝心、豬大腸同雞腳
,我朋友係超級鍾意食豬大腸
,對佢來講呢個簡直係天堂
,我就反而幾鍾意食佢嘅鵝心,爽脆吾會濟,配飯又得

當然唔少得嘅就係佢嘅主角啦
鹹蛋黃味道出眾

而魯肉飯同原味魯肉伴麵就不過不失
,份量都剛剛好,但係就略欠驚喜,飲品方面,朋友杯薄荷袖子梳打都值得推薦
,清新得來又唔會好甜,都幾開胃!