2023-02-21 1185 views
雖然葵芳廣場好多小食店,但係相對地買外賣嘅正餐就少啲。難得今日想買外賣返屋企食,所以就行咗一圈決定食個意粉。呢間舖頭係即叫即整嘅意粉外賣店。我決定買佢之前睇佢得嗰三四個食評,又寫到好似好唔吸引咁。但係由於我實在太想食意粉啦,所以就決定試佢最平嘅意粉,試吓味道,若果好味嘅話下次再試其他款式。 由於佢即叫即煮,所以其實攞返到屋企個外賣盒仲係暖粒粒,食落佢入邊啲醬汁仲係好熱嘅今日我就試咗佢嘅西西里汁燒雞胸肉意粉。估唔到佢嘅燒雞胸肉又幾香喎,入邊嘅肉汁就好鮮嫩滑溜,一啲都唔柴。由於個人口味,我比較鍾意食啲軟身嘅意粉,所以特登要求佢整軟身啲。廚師整嘅意粉,啱啱係我想要嘅軟度。至於佢嘅西西里汁入面有少許蘑菇配落去個意粉度,都好掛汁,好好味我下次就諗住試佢嘅墨汁蜆肉意粉,搞到自己成口都黑色都幾好玩

西西里汁燒雞胸意粉

我下次就諗住試佢嘅墨汁蜆肉意粉,搞到自己成口都黑色都幾好玩

TakeAway
西西里汁燒雞胸意粉