2023-12-31
呢到主打任食雞煲海鮮火鍋,是區內少有的免加一餐廳,套餐的海鮮船有超過五款海鮮,即叫即蒸,上完海鮮船再來雞煲,最後轉火鍋爐,食一次火鍋用了三大個煲!最正一人仲有一碗足料燉湯補身降火😋泡椒魚皮大大塊爽口魚皮,醃得濃味且帶有微辣,作為頭盤非常醒胃人蔘靈芝燉湯真的是一條條人蔘在湯裏🤩飲落蔘味極重,滋潤喉嚨且會有回甘感覺,喝完一碗全身已經暖笠笠海鮮船主要以蒜茸辣椒簡單作調味,能夠食到海鮮本身的鮮味👍原隻扇貝大大隻,味道鮮甜,但略有點熟透;青口沒有腥味,鮮味十足;蟶子肉質啖啖肉,食落無沙😋大頭蝦咬落啖啖肉,2人份量一人有2隻雞煲|8/10雖然叫左走辣,但食落仍十分惹味,聞落香噴噴,雞肉肉質軟嫩,吸收曬湯底精華,雞件多到食完要抖抖再打邊爐🤣火鍋|8/10選了南瓜海魚濃口味,見到一大煲金黃色南瓜蓉,南瓜味極濃厚鮮甜,真材實料🤩第一次試呢種口味感覺幾新穎又健康☺️火鍋食材有一個小小區域,基本蔬菜、丸類及肉類都有齊手切牛頸脊|8.5/10肉質厚實,食落很有嚼勁,只需涮幾下就食得,牛味香濃💯不過還有吃其他火鍋配料、蔬菜,整餐已經很飽
泡椒魚皮
大大塊爽口魚皮,醃得濃味且帶有微辣,作為頭盤非常醒胃
人蔘靈芝燉湯
海鮮船