舒服嘅Cafe多的是,但係呢一間新開嘅真係我近期嘅最愛!!我相信佢一定會成為打卡熱點!👍🏻手作冰花麻辣餃子定食賣相好靚,總共有八件,每件餃子嘅餡料份量都好足,有木耳絲、豆腐碎、芽菜、日本山椒、仲有 13種特製嘅香料,咬落去爽口帶微辣,雖然淡口但卻突顯到唔同程度辣味嘅揮發!👍🏻關東煮定食(加配稻庭烏冬)定食有冬菇、長豆卜、炸豆腐、腐皮卷、紅蘿蔔、白蘿蔔、芋絲、海帶結。從白蘿蔔嘅色水去睇,就會知道有幾入味,每樣食物都索晒汁,帶甜香,碗邊有黃芥末(以前日本發生過關東煮食物中毒,後來就加入黃芥末,透過佢強大嘅殺菌力令大家重新喜歡關東煮。)稻庭烏冬好滑溜,su一聲就可以暴風吸入,湯頭較淡,可以去自助區拎七味粉!👍🏻焦糖榛子開心果奶開頭以為會好甜,但反而果仁香嘅味道更重,榛子味道帶點焦香,焦糖味唔係好重,略嫌飲品唔夠熱。👍🏻冷泡楓糖燕麥牛奶咖啡燕麥奶本身就相對健康,呢杯麥味幾重,奶香較淡,但小編好喜歡加上楓糖既個種蜜甜,飲落口好順滑,落口有回甘,咖啡豆味好濃。👍🏻黑芝麻麻薯月球撻對於麻薯愛不釋手嘅我,梗係要試一試啦!月球表面嘅凹凸都做得非常袖珍,芝麻好香,半融狀態,切起上嚟好滑,麻薯比較黏口唔厚,

👍🏻手作冰花麻辣餃子定食

👍🏻關東煮定食(加配稻庭烏冬)

👍🏻焦糖榛子開心果奶

👍🏻冷泡楓糖燕麥牛奶咖啡

👍🏻黑芝麻麻薯月球撻
對於麻薯愛不釋手嘅我,梗係要試一試啦!月球表面嘅凹凸都做得非常袖珍,芝麻好香,半融狀態,切起上嚟好滑,麻薯比較黏口唔厚,為甜品加咗份煙韌感。

👍🏻特濃黑朱古力慕絲
細細杯,但係好墜重,慕絲口感厚實,有少少似生朱古力嗰種,要放到入口先慢慢溶化。用70%黑朱古力味好濃,入口微甜,亦帶微澀,兩個人分享一少兜都非常足夠。

👍🏻👍🏻每個定食都會跟兩個小碟前菜,亦都可以優惠價加配飲品同甜品

👍🏻👍🏻環境好舒服好舒服好舒服,又有適量嘅盆栽點綴,連餐廳用既都係再造紙。
  • 關東煮定食
  • 冷泡楓糖燕麥牛奶咖啡