2022-11-03 1071 views
8:00行到過嚟一堆人喺度等外賣,好彩等兩張枱就可以入,不過都等咗半個鐘🌟麻辣牛腩刀削麵$49送豆漿牛腩係另上嘅,刀削麵見到廚師係即整,所以都要等一陣,不過上菜都算快。刀削麵口感煙韌🤩,每一條都好彈牙,配埋牛腩湯底好濃味,勁正!賣相唔辣嘅牛腩好大舊,因為之前都食過好大舊,賣相唔得嘅,所以潛意識覺得唔好味、一定會好un! 點知點咗個汁擺入口好驚喜😶‍🌫️😶‍🌫️牛腩一啲都唔韌,而且好軟身、煮到好入味,個麻辣汁真係好似食緊烤魚嗰種好香嘅麻辣味! 真係估佢唔到超好味又開胃!個汁底下仲有啲生蒜蓉同蔥,夾埋一齊食真係超Juice😍味蕾上嘅滿足💯真係太後悔而家先發現原來咁好味😋以後會多啲嚟幫襯!食過呢間之後你絕對唔會再想食旁邊嗰幾間麵🤣味道爭太遠啦!🌟熱拌五香牛肉刀削麵$53送豆漿除咗湯麵好好食之外,原來拌麵都一樣咁好食😋一上枱見到啲牛肉已經覺得好正!入口軟,不過味道就偏淡!然後牛肉旁邊個橙色嘅醬有啲似麵豉醬,又有啲似豆瓣醬嘅味道,鹹鹹地幾香,當你撈晒成碗面之後食落去個味道比較淡,只係食到香油味,對比湯麵🍜,熱拌麵有啲失色!總括而言:真係幾抵食,40幾蚊就有一個套餐而且仲要啲肉性價比好高!值得再嚟💯🔍

🌟麻辣牛腩刀削麵$49送豆漿

真係太後悔而家先發現原來咁好味😋
以後會多啲嚟幫襯!

食過呢間之後你絕對唔會再想食旁邊嗰幾間麵🤣味道爭太遠啦!
麻辣牛腩

🌟熱拌五香牛肉刀削麵$53送豆漿

熱拌牛展刀削麵

🔍#NSEAT_天水圍

#hkig #hk #hkfoodie #foodie #foodpics #foodphotos #foodblogger #instafood #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #食好西 #香港美食 #相機食先 #吃貨 #天水圍美食 #天水圍 #刀削麵
2022-10-29
Type of Meal