2022-01-11 187 views
建議:如果外賣記得要走膠袋,防止倒汗水出開#元朗 見媽咪雞蛋仔等既人唔係太多,決定買番底雞蛋仔 同格仔餅#試伏 🧇 今次試左:▫️抹茶金沙醬格仔餅 (HK$30)🍫金沙醬姐係金沙朱古力醬 X 榛子粒,電視覺效果好爆漿,不過食落似#Nutella 榛子醬 同只有好少量榛子粒🙈 如果平時唔係太好Nutella,應該會覺得暴甜🤣勝在現場即整,不過唔知係咪因為無吹過,所以餅底唔係太脆,口感比較軟身,而且抹茶味唔係好出。份量都算大,而且厚身。食完好夠飽😌▪️法式檸檬芝士雞蛋仔 🍋 (HK$35)見住店員撈完蛋漿加左超多芝士𢇁🧀 再睇住啲蛋汁係部雞蛋仔機流出黎,真心充滿期待🤣 雖然未有好明顯既拉𢇁效果,不過檸檬味同芝士係幾夾,似檸檬芝士蛋糕甘🍋 但檸檬味食落就唔係好天然。#雞蛋仔 食落亦唔係好脆,可能係比膠袋焗左一陣🙈 要留意番依家外賣係會用膠袋。拎到外賣後,最好就直接拎住雞蛋仔/格仔餅既紙袋,因為膠袋散唔到熱氣,啲倒汗水實在係太勁 🤣 以前食九龍區既#媽咪雞蛋仔 ,好似係會比有窿既手抽紙袋,唔知係咪依家轉左呢🤔#情報開心Share 🥤▫️買野食加埋野飲會減HK$4
建議:如果外賣記得要走膠袋,防止倒汗水

今次試左:
▫️抹茶金沙醬格仔餅 (HK$30)

▪️法式檸檬芝士雞蛋仔 🍋 (HK$35)

#情報開心Share 🥤
▫️買野食加埋野飲會減HK$4