2017-11-04 1535 views
睇過都知, 小弟之前都試過同一味飯, 今次午餐有, 當然是旦頹餐又一日啦咁頹餐買到番去, 打開盒一睇.....點解唔同左上次煮法既....竟然搵到青椒, 洋蔥, 有圖有真相, 本來食左一淡, 都要即刻影低。本來呢! 加洋蔥真係幾香, 況且佢亦有大蒜落, 香氣十足, 但點解會落辣椒既??????恰巧小弟呢幾日鼻敏感, 喉嚨敏感左, 唔適當時時候出現在辣椒既東西, 還個廚師都要考驗我基本上, 呢味菜大大大部份, 用蠔油埋左芡就算, 點解愈來愈多花臣, 又辣椒又洋蔥既?????會唔會除左茄汁同粟米汁外, 全部都加青椒落去呢?  真係唔知, 反正呢次就係咁。又咁0岩, 上次食同一味餸, 有相, 大家可以比較到。
4/11午餐

咁頹餐買到番去, 打開盒一睇.....
豆腐火腩飯...竟然有青椒

又咁0岩, 上次食同一味餸, 有相, 大家可以比較到。
Other Info. : 一心一意食呢味就係貪佢唔辣, 雖然落左辣椒和洋蔥係好食, 可以高D分, 但問題係, 又好似脫離左原來一樣野. 正如水煮XX係辣, 但黎到唔辣一樣. 所以最終得OK
2017-11-04
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$42 (Lunch)