2010-06-27
約左好朋友8點半係APM等,去到先再揀食D乜?而我要求就一定要坐得舒服!最後揀左【御泰坊】,同朋友講明話想坐窗口位,去到門前唔駛等位,都未同小姐想住窗口位時,小姐就急不及待帶左我地行到最入、最尾既窗口位,真係好啦,岩哂我心想要求!青木瓜煙鴨胸沙律(用匯豐信用咭免費送):除左鴨胸皮同鴨脂肪我唔食外,成碟好好味,最後由我一人清哂 ,朋友食左小小咋! 牛油雞翼HKD48:有5隻,我食左2隻,因為朋友鍾意食,所以我叫佢食3隻,呢個幾好味,因為平時唔食雞皮既我,連皮都食埋呀!炭燒炸蝦餅配酸籽梅汁HKD52:估唔到舊舊都大大舊、實一實,我仲要食左3舊,食完已經好飽啦!冬陰公HKD90:一窩90蚊,一碗55蚊,你會點叫呀?我地緊係叫左一窩啦,分到4碗,湯內有2隻大大隻開邊蝦,【冬陰公】夠味、夠辣、夠酸!青咖哩雞卷:我地本應叫呢個用諗住要d打咖哩汁黎撈飯,點知未上菜我地已經飽飽地,每人食左1件就停手啦,3件連同炒飯一齊打包拎走。鮮菠蘿雞柳炒飯HKD75:我地2個都食左太多野啦,每人不左兩匙撈埋D青咖哩食就收手啦,呢個都係打包返屋企架!食飯連吹水都坐左3個鐘,我地2個不停係咁飲水,我地係咁叫侍應不停re
食飯連吹水都坐左3個鐘,我地2個不停係咁飲水,我地係咁叫侍應不停refill水,飲水時唔係細細淡飲,係大大啖加完水再加滿水,因為d食物應該係落左勁勁勁...多味精呀,食飽埋單之後,我地2個即刻就落地下既7仔買野飲,真係頂唔順太口渴啦!