2010-11-15
我好唔明爲什麽拉麵要彈牙有蛋味。各民族喜好根本不同,怎能以廣東面的標準評價日本拉麵????888 d 面嘛... 令人感到是大量製造的貨色,我去 citysuper 買即食拉麵都找到有咬口過 888 的拉麵。最弊作是食慢d d面好快就發水。湯..... 味精湯加水,完全感覺不到日本拉麵精神!可能香港飲食業成本貴不可能用24個鐘熬湯之故?話去日本食都未必比888好的人,誠懇的邀請你們去認真研究一下人家拉麵文化的精髓。定會為遇到很多比888 好的地方而心生快樂。留在家中食即食面(最多30蚊)vs 在一條悶熱樓梯排隊30 分鐘再食碗即食面 (最少50蚊),點選擇呢? 食完過量味精,飲罐可樂好都幾好喔。阿架仔可能真係發到豬頭,d 態度完全令人感受到大和民族兇惡的一面。我只有試過被日本老闆用d敢態度對我。不過,都好食過黃埔店。
食完過量味精,飲罐可樂好都幾好喔。
不過,都好食過黃埔店。