2017-03-15 155 views
尖沙咀厚福街真係好多野食!尤其是呢幢大厦,競爭超大!多國菜任均選擇,總有一款你!因為個人較喜歡西餐,千挑細選下揀左呢間Bel Cibo,位於十二樓。食完覺得真係唔錯!所以推薦大家黎呢度試下!餐廳裝修都算簡單,以灰色為主,俾人淡雅既感覺。餐廳清潔度高,座位較闊落,坐得舒服。首先,我地叫左個摩天輪小食拼盤,我見好多枱都有叫。有幾款食物,一次過滿足唔同既願望😌摩天輪一共有五款小食,包括雞翼、小丸子、薯條、炸蝦餃子同炸芝士丸。全部都好脆口,尤愛雞翼,似係無葉過,食落無平時食既甘咸,雞皮面灑左調味,甘已經好足夠。另外炸芝士都唔錯,佢外邊係肉丸,入面有一舊芝士,即使放左一陣先食,芝士都仲好融跟摩天輪仲有兩只醬同生菜,甘荀同青瓜都好甜,食完炸野食番條係幾好既配搭!香烤bbq豬背骨排個底有薯條同西班牙青豆塊骨排都幾大塊!平時食過既有啲肉會超林,好似煲完湯既肉,無物口感。但呢塊肉質較實,好入味,汁甜甜地,又唔會太咸!啲肉燒到剛好離骨,做得唔錯!椰皇焦糖焗蛋甜品黎到時都好驚喜,因為右下角有只蠟筆小新係度,好得意!應該係因為佢加左椰皇既關係,蛋既質感無普通既焦糖燉蛋甘滑,會有少少一粒粒,未試過既你就要試下啦

餐廳裝修都算簡單,以灰色為主,俾人淡雅既感覺。

餐廳清潔度高,座位較闊落,坐得舒服。

摩天輪小食拼盤
香烤bbq豬背骨排
個底有薯條同西班牙青豆
香烤bbq豬仔骨
椰皇焦糖焗蛋
甜品黎到時都好驚喜,因為右下角有只蠟筆小新係度,好得意!應該係因為佢加左椰皇既關係,蛋既質感無普通既焦糖燉蛋甘滑,會有少少一粒粒,未試過既你就要試下啦!
椰皇焦糖焗蛋
mango smoothie唔算太特別,但好襟飲,由頭飲到尾都仲有,冰融左都唔會好淡。
mango  smoothie
朱古力香蕉奶醋
大大杯,又係好襟飲
朱古力味較香蕉味重。賣相唔錯,仲會係杯入面加朱古力醬裝飾,用心
cookies  banana  milk  shake
係一間唔錯既餐廳,食物水準高,職員好有禮,會介紹食物,收拾東西都好快!推薦大家黎!
摩天輪小食拼盤
香烤bbq豬仔骨