2014-09-10
依間甜品我已經幫襯過好多次, 當然厚福街其他甜品店如甜品工房, 甜蜜蜜我都有食過, 不過始終覺得依間整體上係最好, 因為無論你點咩甜品, 依度都係好味, 無藥水味, 都唔會漏單, 所以係我朋友們既甜品首選!講返出品, 今次叫左個朱古力PANCAKE配朱古力雪糕球, 好大份, 食完一個都飽灑, PANCAKE 煎得好薄身, 食落口唔會好粉, 帶有甜甜的蛋味, 生果係超足料, 有香蕉, 西瓜, 蜜瓜, 芒果, 火龍果, 生果料圍灑成個PANCAKE, 生果算新鮮, 芒果唔酸, 西瓜同蜜瓜都好甜好多汁, PANCAKE下面仲有一球朱古力雪糕球, 係比利時出品既雪糕, 好濃朱古力味, 比一般甜品店用唔知咩牌子, 好奶既雪糕好得多, 講真, 我覺得甜品呢D咁簡單就整到既野, 用料我覺得好緊要, 邊個用料好邊個就取勝, 俾貴少少食好D都無所謂